Verlaag je E-peil met een blowerdoortest

Met een blowerdoortest speuren we gericht naar luchtlekken, warmteverliezen of vochtproblemen in een woning. Het correct uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting vereist heel wat expertise en vakmanschap. Zo moet dit gebeuren conform de richtlijnen STS-P71-3. Vertrouw deze opdracht met een gerust hart toe aan StaTco. Een optimale luchtdichtheid van je woning is noodzakelijk voor een optimale werking van je isolatie.

Afbeelding van een blowerdoortest - StaTco

Hoe verloopt een blowerdoortest?

  • De blowerdoortest wordt best uitgevoerd net voordat je een woning in gebruik gaat nemen. Op dat moment is de woning voldoende afgewerkt en krijg je met de test een correct beeld van de luchtdichtheid. Eventuele luchtlekken kunnen dan nog worden aangepakt. Wanneer je de test uitvoert voor een EPB-aangifte, moet je uiteraard ook met deze timing rekening houden.
  • Met een grote ventilator pompen we lucht in of uit de woning. Daardoor creëert de ventilator een luchtdrukverschil van 50 Pascal tussen de woning en de buitenlucht. Dit luchtdrukverschil kan je vergelijken met een constante windkracht van 4 à 5 Beaufort op de gevels van de woning.
  • Tijdens de test meten we hoeveel lucht ververst wordt in het gebouw. Deze hoeveelheid geeft een correct beeld van de warme lucht die uit de woning ontsnapt. De kunstmatige winddruk accentueert eventuele luchtlekken.
Afbeelding van een BCCA-certificaat - StaTco

Waarom een blowerdoortest laten uitvoeren?

Door het opsporen van luchtlekken en vochtproblemen, kan je veel energie besparen en win je aan wooncomfort. Wanneer de luchtdichtheid van je woning 15% verbetert, dan bespaar je 10% energie.

De luchtdichtheid is eveneens van groot belang voor de goede werking van je ventilatiesysteem. Dit bepaalt dan weer de luchtkwaliteit en het wooncomfort in je woning.

Daarnaast kan een blowertest je mogelijk ook geld opleveren, wanneer je de test koppelt aan je EPB-aangifte.

Bespaar met een blowerdoortest op je EPB

In de EPB-regelgeving wordt voor de luchtdichtheid van een woning gekozen voor een standaardwaarde. Veel woningen hebben evenwel een veel betere score dan deze standaardwaarde, zo blijkt uit 99% van de luchtdichtheidsmetingen.

Wanneer je een officiële blowerdoortest laat uitvoeren, dan kan je met goede resultaten je finale E-peil 8 tot 10 punten laten dalen. Daardoor kom je mogelijk in aanmerking voor extra premies of fiscale voordelen inzake onroerende voorheffing. Een blowerdoortest is de goedkoopste en meest efficiënte manier om je E-peil te laten zakken.

(Ver)bouwplannen?

Je mag rekenen op scherpe all-in prijzen
Extra korting bij combinatie van dienstverleningen