Afbeelding van een energie besparing - StaTco

Jouw aanspreekpunt voor, tijdens en na de werken

Als erkend energiedeskundige garandeert StaTco een all-in dienstverlening voor zowel de EPB-, de EPC- als de EAP-regelgeving. Bij elke opdracht leveren we advies op maat. Wij zijn je rechtstreekse aanspreekpunt in zowel de ontwerpfase, tijdens de uitvoering als na de werken. Betrek ons al in een zo vroeg mogelijk stadium in je bouwproject. Op die manier profiteer je maximaal van onze expertise. Wil je het E-peil nog verder laten dalen? Schakel ons dan aanvullend in voor een blowerdoortest.

EPB-aangifte

Wat doet een EPB-verslaggever?

Het aanstellen van een EPB-verslaggever is niet alleen verplicht voor nieuwbouw. Ook bij vergunningsplichtige uitbreidingen en verbouwingen moet je voor de start van de werkzaamheden een EPB-deskundige aanstellen. De verslaggever berekent na de werken het uiteindelijke E- en K-peil van het gebouw en dient binnen de zes maanden na afloop van de werken de verplichte EPB-aangifte in.


Welke procedure volgen we als EPB-verslaggever?

 • In de ontwerpfase

  Voor de start van de werken stellen we aan de hand van de ontwerpplannen een startverklaring op en sturen we deze door naar de energieprestatiedatabank. Deze startverklaring bevat een complete berekening van het K-peil, het E-peil en de ventilatievereisten.

  Als bouwheer weet je dankzij dit document welke energieprestaties je mag verwachten en aan welke specifieke energieregelgeving je moet voldoen.

 • Tijdens de werken

  We volgen de werken op waarbij we controleren of de gebruikte materialen en technieken overeenstemmen met de berekeningen van onze startverklaring.

  Wanneer vereist brengen we nog wijzigingen aan.

 • Na afloop van de werken

  Wanneer de woning of gebouw in gebruik is genomen, komen wij langs voor het nemen van foto's van alle ventilatie toe- en afvoeren. Verder maken wij kopieën van alle facturen die verband houden met de EPB-regelgeving. Op basis van al deze gegevens stellen wij het einddossier samen en dienen we de verplichte EPB-aangifte in.

  Wil je je E-peil vrij eenvoudig met 8 à 10 punten laten zakken? Schakel ons dan aanvullend in voor een blowerdoortest of luchtdichtheidsmeting. Dankzij deze meting zakt het E-peil in vele gevallen, waardoor extra premies en fiscale voordelen haalbaar worden.

  Laat je StaTco zowel EPB-aangifte als een blowerdoortest uitvoeren, dan geniet je van extra voordelige tarieven.

EPC-certificaat

Bij het verkopen of verhuren van een huis, appartement, studio,… moet je een zogeheten Energie Prestatie Certificaat (EPC) voorleggen. Dit certificaat informeert de kopers of huurders op een objectieve manier over de 'energiezuinigheid' van het gebouw, waardoor je eenvoudig verschillende gebouwen met elkaar kan vergelijken.

Het EPC-certificaat bevat een kengetal in de vorm van kWh/m². Dit getal resulteert uit een berekening met verschillende parameters:
 • Aanwezige isolatie in de daken, muren,…
 • Gebruikte materialen voor muren
 • Isolatievermogen ramen en vensters
 • Verwarmingsinstallatie
 • Productie warm water
 • Installaties hernieuwbare energie
Afbeelding van een EPC certificaat - StaTco

Waarom StaTco inschakelen voor je EPC-certificaat?

 • Een snelle service, waarbij we binnen de 5 werkdagen na de bevestiging de opdracht hebben uitgevoerd. We overhandigen het certificaat uiterlijk één week na de opmetingen ter plaatse. Je hebt dus bijzonder snel het vereiste EPC-certificaat in je bezit.
 • Wij komen ook ter plaatse op zaterdagen of werkdagen na 17 uur.
 • Wij leveren het certificaat steeds geplastificeerd af met kleurenfoto's. Op die manier heb je een stevig certificaat dat je voor de volledige geldigheidsduur (10 jaar) kan gebruiken.

EAP-audit

Wanneer je een EAP-audit laat uitvoeren van je woning, dan wordt je woning op vlak van energiezuinigheid onderzocht door een erkende energiedeskundige. EAP staat daarbij voor Energie Advies Procedure. Na een EAP-audit weet je waar, hoeveel en hoe je energie kan besparen.

Waarom een EAP-audit laten uitvoeren?

 • Je weet hoe je grote energiebesparingen kan realiseren dankzij de voorgestelde maatregelen.
 • Je krijgt een helder inzicht in het verloop van de energiestromen in je woning.
 • Je krijgt praktische informatie over hoe je eventuele energiebesparende maatregelen correct moet (laten) uitvoeren.

(Ver)bouwplannen?

Je mag rekenen op scherpe all-in prijzen
Extra korting bij combinatie van dienstverleningen