Afbeelding van een BCCA ventilatieverslaggeving certificaat - StaTco

Totaalservice voor ventilatieverslaggeving

Om zeker te zijn dat je ventilatiesysteem functioneert zoals het hoort, ben je verplicht een ventilatieverslaggever aan te stellen. Deze deskundige begeleidt je bij het opmaken van een ventilatievoorontwerp, de ventilatieontwerpspecificaties en het uiteindelijke ventilatieverslag. StaTco beschikt over alle vereiste certificaten om de rol van ventilatieverslaggever correct in te vullen. Wanneer we deze opdracht kunnen combineren met de functie EPB-deskundige, dan geniet je van extra scherpe prijzen.


Wat zit in de opdracht van een ventilatieverslaggever vervat?

Een ventilatieverslaggever heeft drie belangrijke taken in zowel de ontwerpfase, de uitvoeringsfase als de controlefase.

Ontwerpfase: opstellen van het Ventilatievoorontwerp (VVO)

De startverklaring voor je EPB-aangifte moet een ventilatievoorontwerp bevatten. Dit plan bevat een aanduiding van alle componenten van je ventilatiesysteem. Je krijgt hiermee een overzicht van het ventilatiesysteem dat de architect in je woning voorziet.

Uitvoeringsfase: opstellen van het Ventilatieontwerpspecificaties (VOS)

Dit document bevat alle technische specificaties en prestatienormen waaraan je ventilatiesysteem moet voldoen volgens de geldende normering. Dit document is voor je ventilatie-installateur van belang voor het uitwerken van een correcte prijsofferte.

Controlefase: opstellen van het Ventilatieprestatieverslag (VPV)

Bij de ingebruikname van je nieuwe ventilatiesysteem moet de ventilatieverslaggever een ventilatieprestatieverslag opstellen. Dit verslag - dat aansluit aan bij de ventilatieontwerpspecificaties - dient om te controleren of de prestaties van het ventilatiesysteem voldoen aan de vooraf bepaalde eisen. De EPB-verslaggever moet dit document toevoegen aan de finale EPB-aangifte.

(Ver)bouwplannen?

Je mag rekenen op scherpe all-in prijzen
Extra korting bij combinatie van dienstverleningen